
Erişim Kontrolü Yönetim Sisteminde İris Tanıma Teknolojisinin Uygulaması Tasarımı![]()
1. GİRİŞ Biyometrik tanıma alanında, parmak izi ve yüz tanıma uygulamalarına ilave olarak, insanlar daha yüksek güvenlik isteyen erişim kontrolü yönetimine iris tanıma teknolojisini de ilave etmişlerdir. İris insan gözünün görünen özelliğidir ve doğumdan sonra değişmez. Her kişi için benzeriz ve tekdir ve güçlü bir kararlılığa sahiptir. Erişim kontrolü alanında iris tanımasının uygulanması şüphesiz ve belirgin olarak erişim kontrolünün güvenlik performansını artırmıştır. İris tabanlı erişim kontrolü yönetim sistemi, iris tamına cihazında depolanan bilgileri ve arka planda işlemci aracı olarak bilgisayarı kullanarak erişim kontrol sistemini geçmeye çalışan personelin otomatik yönetimini tam anlamıyla gerçekleştirir [1].
2. SİSTEMİN ÇALIŞMA PRENSİBİ İris tanımasına dayalı erişim kontrol sistemi şahısların kimliklerini irislerini kontrol ederek tanımak için kullanılır. İlk olarak, ilgili her bir çalışan elemanın iris bilgisi kaydedilir ve bunların yetkileri mevkilerine ve çalıştıkları departmanlara göre bölünür. Hedef bir şahıs, bir kapıdan girmeye teşebbüs ederse, o şahsın kimlik toplama cihazının yakınına sağ veya sol gözünü (sağ göz tercih edilir) yaklaştırması gerekir. Kimlik toplama cihazı süratle ve doğru olarak iris bilgilerini toplar ve daha sonra çıkarılan iris bilgisini veri tabanı sunucusuna gönderir. Veri tabanı sunucusu alınan iris bilgisini veri tabanında daha önde depolanmış bulunanla karşılaştırır ve süratle karşılaştırma sonuçlarına göre iris bilgisinin yasal olmadığını belirler. Daha sonra, sistem o şahsın belirlenmiş yetkisine bağlı olarak kapıdan girmesine yetkisi olup olmadığını belirler. Eğer sonuç uygunsa, erişim kontrolörü elektronik kontrollü kilide kapıyı açması için bir sinyal gönderir ve A şahıs kapıdan girebilir. Aksi ise, A şahıs kapıdan giremez. [2] İlginizi çekebilir... Cephe Sistemleri ve Yangından Koruma YöntemleriMimari tasarımcılar, bina cephelerini, yapıların dış kabuğunu oluştururken aynı zamanda yangın güvenliği açısından seçimlerinde kritik rol oynarlar.... Ticari Bina Yapılarında İtfaiyecilerin Termal Risklerinin Makine Öğrenimi ile Tespitiİtfaiyeciler, acil durum müdahaleleri sırasında termal olarak tehlikeli ortamlara maruz kalmakta, bu da onları önemli ölçüde yaralanma ve hatta ölüm r... Elektrik Tesislerinde Yüksek Frekanslı Bileşenlerin Isı Etkileri ve Örnek VakalarElektrik tesislerindeki en önemli kavramlardan biri tesislerin tükettikleri/ürettikleri gücün kalitesi ve tesisin elektrik şebekesine uyumluluğu konus... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.