
Yangın Söndürme Sistemlerinin Yıllık Periyodik Kontrolleri Neden Yapılmalı?![]()
TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri İbrahim M. Tataroğlu
İstanbul Hadımköy’de 18 Mart 2019 tarihinde yapı kimyasalı firmasına ait 10.000 m2 alana kurulu 3 katlı fabrikada yangın çıkmış ve hızlı bir biçimde yayılarak tüm fabrikayı sarmıştır. Olaya Yangının ortaya çıkmasını %100 engellemenin mümkün olmadığını biliyoruz; ancak gerekli önlemleri doğru bir biçimde ve zamanında alırsak yangını başlarken söndürmek, yayılmasını önlemek ve etkilerini ez aza indirmek mümkündür. Yangın güvenliği çok kapsamlı bir konudur ve şehir plancılığı, mimarlık ve mühendislik başta olmak üzere birçok meslek disiplinini içinde barındırır. Endüstriyel yangın güvenliği ise tesislerin tehlike sınıfına göre ayrı değerlendirilmeli ve önlemler alınmalıdır.
Tek başına önlemler elbette yeterli olmayacaktır. Mutlak denetimlerin yapılması hayati önem taşımaktadır. Çalışmayan yangın güvenlik önlemeleri ve uygun olmayan yapısal önlemler İlginizi çekebilir... Endüstriyel Tesislerde Yangın GüvenliğiTürkiye ekonomisinin lokomotifi olan sanayi sektörü, yalnızca üretim hacmiyle değil, istihdam gücü, ihracat potansiyeli ve teknolojik dönüşüme öncülük... Bolu'daki Otel YangınıÖncelikle burada aktaracağım hususların kamuoyunu aydınlatmasını diliyorum. 78 insanımızın hayatına mal olan ve tüm ülkeyi yasa boğan bu elim olaydan ... İtfaiyecilerin Yangında Karşılaştıkları TehlikelerYangınlar, aniden patlak veren ve hızlıca yayılan tehlikeli olaylardır. Bu acil durumlarda öne çıkan kahramanlar, yani itfaiyeciler, yangının sadece a... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.