
Havanız Ne Kadar Temiz?![]()
Zehirli veya patlayıcı özellikte tehlikeli maddeler, kapalı alanlarda ve konteynerlerde çalışma sırasında oluşan kazaların en sık karşılaşılan nedenleri arasındadır. Bu yüzden kapalı alana giriş öncesi doğru ve dikkatli yapılan gaz ölçümü, en önemli güvenlik önlemlerinden biridir ve kapalı alana ya da konteynere her girildiğinde yapılan risk değerlendirmesi için şarttır.
TEMEL BİLGİ VE PROFESYONEL İPUÇLARI KAPALI ALANLARDA VE KONTEYNERLERDE ÇALIŞMA YAPILACAĞINDA, GAZ ÖLÇÜMÜ TAM OLARAK NE ZAMAN YAPILMALIDIR? Bu ölçüm işlem başlamadan hemen öncesinde yapılmalıdır. Gaz ölçümünü yaptıktan sonra öğle yemeği molası verilerek, ikinci bir gaz ölçümü yapmadan alanı veya konteyneri kullanıma açmaya karar vermek, tehlikeli bir sürprizle karşılaşma riskini yaratabilir. Sıcaklık ve havalandırma gibi çevresel faktörler, atmosferi anında değiştirebilir. İPUCU Bir gaz ölçümünden sonra çalışmanın kesintiye uğraması veya gecikmesi ihtimali varsa, konteynerin temsili bir konumuna portatif bir gaz dedektörü veya Dräger X-zone gibi bir mobil alan monitörü yerleştirebilirsiniz. Yokluğunuzda atmosfer değişmişse ve sınırlar aşılmışsa, cihaz alarm verecektir. FONKSİYON TESTLERİ NE SIKLIKLA YAPILMALIDIR? Çoğu üretici, her kullanımdan önce cihazın batarya ömrünün, alarm işlevinin ve ekranının kontrol edilmesini önerir. Pratikte, uluslararası düzenlemelerin yanı sıra şirketten şirkete farklılık gösteren düzenlemeler geçerlidir. Örneğin Almanya'da işverenin yükümlülük sigortası dernekleri, her bir mobil gaz dedektörünün her çalışma günü kontrol edilmesini talep eder. Her vardiyadan önce mevcut tüm cihazları test etmek, sistematik bir prosedür halini almıştır. SIFIR NOKTASI AYARININ NEDEN BİR TEMİZ HAVA ORTAMINDA YAPILMASI GEREKİYOR? Bir gaz dedektörünün ölçüm referans noktasını belirlemek için sıfır noktasını kalibre etmek gerekir. Bu işlem, gösterilen değerlerin gerçekte mevcut gaz konsantrasyonuna eşleşmesini sağlar. Sıfır noktasını doğru ayarlamak için, kalibrasyonun, gerçekte yüzde sıfır tehlikeli madde içeren bir ortamda, ideal olarak temiz hava ortamında gerçekleştirilmesi gerekir. İlginizi çekebilir... Cephe Sistemleri ve Yangından Koruma YöntemleriMimari tasarımcılar, bina cephelerini, yapıların dış kabuğunu oluştururken aynı zamanda yangın güvenliği açısından seçimlerinde kritik rol oynarlar.... Ticari Bina Yapılarında İtfaiyecilerin Termal Risklerinin Makine Öğrenimi ile Tespitiİtfaiyeciler, acil durum müdahaleleri sırasında termal olarak tehlikeli ortamlara maruz kalmakta, bu da onları önemli ölçüde yaralanma ve hatta ölüm r... Elektrik Tesislerinde Yüksek Frekanslı Bileşenlerin Isı Etkileri ve Örnek VakalarElektrik tesislerindeki en önemli kavramlardan biri tesislerin tükettikleri/ürettikleri gücün kalitesi ve tesisin elektrik şebekesine uyumluluğu konus... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.