
Yönetmelikler Uygulanmamak İçin mi?![]()
Dergimizin yeni sayısını hazırlarken art arda üzücü birçok yangın olayı meydana geldi. Rusya’nın Sibirya bölgesinde bir AVM’de meydana gelen yangında 64 kişinin yaşamını yitirmesi büyük üzüntüye yol açtı. Bu felaketten çok kısa bir süre sonra Gaziosmanpaşa’daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen yangın insanların yoğun olarak bulundukları yapılardaki yangın önlemlerinin ne düzeyde olduğunu gündeme taşıdı. Önemli bir uyarıyı (Hastanenin tahliyesinin yanlış olduğu konusunda) Prof. Abdurrahman Kılıç televizyon ekranlarından yaptı. Hastanenin dışında bulunan çöp konteynırında başladığı düşünülen yangının çok kısa bir sürede dış cephede yayılması yangın yönetmeliklerinde yer alan hükümlerin yerine getirilmediği ve denetimlerin yapılmadığı konusunda tartışmalara neden oldu. Bu yangında tek sevindirici durum, can kaybının yaşanmamasıydı. Kısa bir süre sonra Bursa’da bir hastanede ve Teşvikiye Camisi’nde meydana gelen yangınlar konunun önemini bir kez daha gösterdi. Bu sayımızda Gaziosmanpaşa’daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen yangınla ilgili dergimize gelen görüşlere yer verdik. Tüm paydaşların ortak görüşü yönetmeliklerin uygulanmaması ve yanıcı özellikteki malzemelerin dış cephede kullanılmasının yanlış olduğu. Konuyla ilgili detayları ve derneklerin görüşlerini güncel sayfamızda yer alan haberimizden okuyabilirsiniz. Ayrıca dergimizde yer alan, “Sürdürülebilir Binaların Çatı ve Cephelerinde Oluşan Yangın Risklerinin Analizi” makalemizde yapılarda oluşabilecek yangınlara yönelik risklerin değerlendirmesini bulabilirsiniz. Dergimizin bu ayki kapak konusunu CCTV sistemleri oluşturuyor. Daha iyi güvenlik sağlamak için anormal faaliyetlerin sınırını belirlemeye yardımcı olan bir algoritmaya ihtiyaç duyuluyor. CCTV izlemesinde algısal aşırı yüklenmeyi azaltmak için aşırı kalabalık insan sahnelerinde meydana gelen dikkat çekici olaylar üzerine odaklanmanın otomasyonunu gerekli kılıyor. Makalede hareket eden bölgeleri keşfetmek ve yerini belirlemeyi amaçlayan önemli bir durumu tespit etme yöntemi açıklanıyor. Bu makalemizi de ilgiyle okuyacağınız kanaatindeyim. Son olarak TÜYAK Genel Kurulu sonunda yeniden başkanlığa seçilen Taner Kaboğlu şahsında tüm Yönetim Kurulu üyelerini tebrik eder, başarılar dilerim.
En derin saygılarımla, İlginizi çekebilir... Yangınla Mücadele Eğitimleri...Yangınlar afet ve acil durum olaylarında beklenilen en önemli olayların başında gelmektedir.... Yangın Güvenliği Sempozyumu'nun ArdındanYangın güvenliği konusunda Türkiye'nin en önemli etkinliği, bilim insanlarının ve marka temsilcilerinin buluştuğu, Türkiye Yangından Korunma Vakfı... TÜYAK 2021 Uluslararası Yangın Güvenliği SempozyumuTürkiye Yangından Korunma Vakfı tarafından, Yangın Mühendisliğinde, Tasarım, Uygulama ve İşletme ana temasıyla düzenlenen sempozyum 31 Mart-02 Nisan t... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.