AYSO
200x200 piksel Reklam Alanı

Hilti, 25 Yıldır Türk İnşaat Sektörünün Stratejik Konumunu Güçlendiriyor

Hilti, 25 Yıldır Türk İnşaat Sektörünün Stratejik Konumunu Güçlendiriyor

7 Eylül 2022 | HABERLER1.003 kez okundu

Hilti, Türkiye’de 25. yılını doldurdu. Çeyrek asrı geride bırakırken hem sektöre hem de ülkemizin güvenli yarınlarına dokunan pek çok projede yer alan ÅŸirket; Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol’un ev sahipliÄŸinde, Hilti Global İcra Kurulu Üyesi Joaquim Sarda Solsona ve Hilti Orta DoÄŸu, Türkiye ve Afrika Bölge BaÅŸkanı Thomas Stumpp’ın katılımıyla gerçekleÅŸtirilen toplantıda Türkiye’ye olan güveninin altını çizdi.

Dünyanın en küçük 6. ülkesinden doÄŸan büyük baÅŸarı hikayesi

Hilti’nin 1941 yılında küçük bir torna tezgâhında baÅŸlayan serüveninin bugün dünyaya ilham veren büyük bir baÅŸarıya dönüÅŸtüÄŸünü söyleyen Hilti Global İcra Kurulu Üyesi Joaquim Sarda Solsona; “Dünyanın en küçük 6’ncı ülkesi olan, 39 bin nüfuslu LihtenÅŸtayn’dan doÄŸan Hilti, bugün 30 bin çalışanı, Avrupa, Güney Amerika ve Asya’da üretim tesisleri ve Ar-Ge yatırımları ile 6 kıtada 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren jenerik bir marka konumunda. Global inÅŸaat endüstrisine ileri teknoloji inovatif çözümler sunan Hilti’nin bu baÅŸarısının arkasında yatan en önemli unsurlardan biri de ‘Çözüm Ortağı’ modeli ile müÅŸterilerinin ihtiyaçlarına özel mühendislik çözümleri geliÅŸtirebiliyor olması. Bu modelle sadece ekipman üreten ve satan bir tedarikçi olmak yerine projelerin en başından itibaren verdiÄŸimiz danışmanlık, yazılım, tasarım, kontrol ve mühendislik hizmetlerimizle holistik bir yapı inÅŸa etmeyi hedefliyoruz” diye konuÅŸtu.

“Türkiye’nin yüksek potansiyeline ve gücüne inanıyoruz”

Hilti’nin dijitalleÅŸme ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına da deÄŸinen Joaquim Sarda Solsona; “DijitalleÅŸme yatırımlarımız çerçevesinde hayata geçirdiÄŸimiz Ask Hilti ve Hilti Online websitesi gibi online mecralardan paydaÅŸlarımıza ulaşıyor; bulut tabanlı yazılımlar, BIM/CAD kütüphaneleri, yarı otonom robot teknolojilerimiz ve ON!Track gibi envanter yönetim sistemlerimizle inÅŸaat sektöründe dijital dönüÅŸüme öncülük ediyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımız kapsamında ise 2023 yılına kadar karbon nötr firma olarak bu alanda da sektörümüzde öncü olmayı hedefliyoruz. Dünya genelinde elde ettiÄŸimiz tüm bu baÅŸarılar ve belirlediÄŸimiz hedefler paralelinde Türkiye’de de pek çok alanda lider olarak konumlanıyoruz. Türkiye’nin yüksek potansiyeline ve gücüne olan inancımızla yatırımlarımızı artan bir ivmeyle sürdürüyoruz” dedi.

Türkiye, Hilti için cazip bir pazar ve önemli bir yetenek havuzu

Türkiye’nin Hilti için önemine dikkat çeken Hilti Orta DoÄŸu, Türkiye ve Afrika Bölge BaÅŸkanı Thomas Stumpp; “İnÅŸaat sektörünün ekonomide lokomotif görevi gördüÄŸü Türkiye’de yer almak Hilti için çok önemli. Stratejik konumu, mühendislik yetkinliÄŸi, güçlü endüstrisi, genç ve dinamik nüfusu, nitelikli iÅŸ gücü ve deÄŸiÅŸimlere hızla adapte olabilen esnek yapısı Türkiye’yi Hilti’nin faaliyet gösterdiÄŸi 120’den fazla ülke içerisinde en cazip pazarlardan biri haline getiriyor. 200’den farklı alt sektöre çıktı saÄŸlayan inÅŸaat sektörü gerek ekonomiye katkısı gerek istihdamda yarattığı geniÅŸ havuzu ile Türkiye’nin büyüme performansında çok büyük etkiye sahip. Uluslararası inÅŸaat sektörü dergisi ENR'nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde bu yıl Türkiye'den 42 firma yer aldı. Bu sayı artarken bu firmaların pazar eriÅŸimleri de geniÅŸliyor. İnÅŸaat sektöründeki bu geliÅŸimin yanı sıra Türkiye, enerji ve endüstri alanlarında yoÄŸunlaÅŸan yatırımlarla da dikkat çekiyor. Bu noktada biz de Hilti olarak, Türkiye’yi yatırımlarımızda önceliÄŸimize alıyor ve aynı zamanda Hilti Türkiye’yi önemli bir yetenek havuzu olarak konumlandırıyoruz. Elimizdeki pazar gücünü en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendirerek hem markamıza hem de Türkiye’ye katma deÄŸer saÄŸlamak adına çalışmalarımıza son hızla devam edeceÄŸiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Hilti, 25 yıldır Türk inÅŸaat sektörünün stratejik konumunu güçlendiriyor

“Çeyrek asrı geride bırakmış Hilti Türkiye’nin baÅŸarı yolculuÄŸuna 21 yıldır farklı pozisyonlarda ÅŸahitlik etmiÅŸ bir genel müdür olarak yaÅŸadığım heyecan ve gururu tasvir etmem imkânsız” diyen Hilti Türkiye Genel Müdürü Banu Deniz Çetinkol ise sözlerine ÅŸöyle devam etti: “Hilti, Türkiye pazarına ilk olarak 1982 yılında giriÅŸ yaptı ve 15 yıl boyunca distribütörlük olarak temsil edildi. 1997 yılından bu yana ise Türkiye’de yüzde 100 yabancı sermayeli bir ÅŸirket olarak faaliyet gösteriyoruz. Global Ar-Ge yatırımlarımızla yeni teknolojiler ve patentli sistemler geliÅŸtirmeye devam ediyor, dijitalleÅŸme kapsamında yapı sektöründe verimliliÄŸi artıracak yazılım, servis ve ürünler tasarlıyoruz. Hilti Türkiye olarak 250 kiÅŸilik kadromuz, 10 binin üzerinde ürünümüz, beÅŸ maÄŸazamız, bir eÄŸitim ve teknik servis kuruluÅŸumuzla ağırlıklı olarak inÅŸaat, enerji ve endüstri sektörlerine hizmet veriyoruz. Türkiye’deki 25 yıllık tecrübemiz ışığında yıllar içinde sahaya, proje ofislerine, ÅŸantiyelere, enerji tesislerine ve fabrikalara yaptığımız ziyaretler sonucu müÅŸterilerimizin hem yurt içi hem de yurt dışı faaliyetlerindeki ihtiyaçlarını doÄŸru analiz ederek onlara özel terzi usulü çözümler sunuyoruz. Yılda yaklaşık 12 bin firmayla çalışıyor, sayısız büyük ve orta ölçekli projede yer alıyoruz. Bugüne kadar çok sayıda baÅŸarıya imza attık, Türkiye’nin dev projelerinde çözüm ortaklığı yaptık, ülkemizin lokomotifi olan inÅŸaat sektörüne katma deÄŸer saÄŸlayacak çalışmalarda bulunduk. Tüm bunlara ek olarak ülkemizin global inÅŸaat sektörü içindeki stratejik konumunu güçlendirecek birçok projede çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.”

Türkiye’de üç yerel üreticisi bulunan Hilti, bu hacmi daha da geniÅŸletmeyi hedefliyor

Hilti Türkiye’nin stratejik pozisyonu ve donanımlı insan kaynağı ile Hilti içinde önemli ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Banu Deniz Çetinkol; “Türkiye’de çok güçlü bir endüstri var ve Hilti de bu gücün farkında. Bugün Türkiye’de Hilti Global ile anlaÅŸmalı üç ayrı yerel üreticimiz mevcut. Bu üreticilerimizin ürettiÄŸi ürünler gerek Türkiye’de gerekse Türk müteahhitlerimizin yurt dışındaki projelerinde sıklıkla kullanılıyor. Önümüzdeki dönemde yerel üretim hacmimizi daha da geniÅŸletmeyi hedefliyoruz” dedi.

10 inÅŸaat projesinden 9’u ya zamanında tamamlanamıyor ya da planlanan bütçeyi aşıyor

Türk inÅŸaat sektörünün geliÅŸim potansiyeline dikkat çeken Çetinkol; “İnÅŸaat sektörü, çıktıları ile birlikte gayrisafi milli hasılamızın yüzde 10’luk kısmını oluÅŸturuyor. Bu yıl Türkiye’nin 42 firma sayısı ile müteahhitlikte dünya ikinciliÄŸini bir yıllık aranın ardından geri alması da inÅŸaat sektöründeki stratejik konumumuzu doÄŸruluyor. Bu deÄŸerli baÅŸarılara çok daha fazlasını ekleme gücümüz var. Ancak McKinsey araÅŸtırma raporunun sonuçlarında da gördüÄŸümüz gibi inÅŸaat sektörü son 30 yılda verimlilik anlamında bir geliÅŸme gösteremedi. Türkiye’de inÅŸaat alanında eÄŸitimli ara eleman bulmak hemen hemen imkansız. Bu da hem bu çalışanların eÄŸitilmesini önemli hale getiriyor hem de teknoloji ve dijital araçlarla desteklenerek iÅŸin en başından çok doÄŸru bir planlama yapılmasını gerektiriyor. Yine Ekonomist dergisinde yayımlanan araÅŸtırmalardan ve sahadaki gözlemlerimizden gördüÄŸümüz kadarıyla inÅŸaat sektöründe her 10 projeden 9’u ya zamanında tamamlanamıyor ya da planlanan bütçeyi aşıyor. Bu durumun baÅŸlıca sebepleri arasında proseslerdeki verimsizlikler, doÄŸru planlanmamış masraflar ve yeterli eÄŸitime sahip olmayan çalışanlar yer alıyor. Bu noktada Hilti olarak, kısaca BİM adı verilen Yapı Bilgi Modellemesi servisimizle projelere planlama aÅŸamasında dahil olup en optimum çözümleri sunabiliyoruz. DoÄŸru el aleti kullanımı ile iÅŸçilerin verimliliÄŸini artırırken güvende olduklarından emin oluyoruz. ON!Track ekipman yönetimi yazılımımızla ise hangi ÅŸantiyede hangi malzemelerin olduÄŸuna bir tuÅŸla ulaşılabilmesini saÄŸlıyor; böylece zaman, kaynak ve para israfının önüne geçiyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Deprem alanında İTÜ, AFAD, AKUT ve DEGÜDER ile önemli çalışmalara imza atıyor

Türkiye topraklarının yüzde 98’inin deprem kuÅŸağında olduÄŸuna dikkat çekerek Hilti’nin bu alandaki çalışmalarına da deÄŸinen Çetinkol; “BoÄŸaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem AraÅŸtırma Enstitüsü’nün raporuna göre; İstanbul’da yapım yılı deprem yönetmeliÄŸinin yayınlandığı 2000 yılı ve öncesine ait bina sayısı 817 bin, konut sayısı ise yaklaşık 4 milyon. Bu veriler, kentsel dönüÅŸüm ve kentsel dönüÅŸüme göre maliyet avantajı olan güçlendirme projelerine hız vermemiz gerekliliÄŸini ortaya koyuyor. Bu noktada Hilti Türkiye olarak, ülkemizde deprem yönetmeliÄŸinden önce yapılmış bina stoÄŸunun en kısa zamanda ve optimum maliyetle dönüÅŸtürülebilmesi için İstanbul Teknik Üniversitesi ile bina güçlendirme konusunda bir proje yürütüyoruz. Ayrıca AFAD, AKUT ve Deprem Güçlendirme DerneÄŸi (DEGÜDER) ile de farklı projeler kapsamında iÅŸ birliÄŸi içindeyiz” dedi.

Pasif yangın durdurucular alanındaki deneyimini geniş kitlelere ulaştırıyor

Türkiye’de binalarda, kamusal alanlarda ve endüstriyel tesislerde sıklıkla yaÅŸanan bir diÄŸer önemli felaketin yangın olduÄŸunu hatırlatan Çetinkol; “AraÅŸtırmalara göre; yangın esnasında hayatını kaybedenlerin yüzde 60’ı duman zehirlenmesi sebebiyle yaÅŸama veda ediyor ve ölümlerin yüzde 57’si yangının çıktığı alanların dışında meydana geliyor. Dolayısıyla yangını olduÄŸu yere hapseden ve dumansız bir hava sahası yaratarak insanların kaçmasına fırsat tanıyan pasif yangın durdurucu ürünlerimiz hayati bir öneme sahip. Burada da Hilti Türkiye olarak tecrübemizi hem İMSAD’ın oluÅŸturduÄŸu yangın çalışma grubunda paylaşıyoruz hem de mühendislik odalarında verdiÄŸimiz seminerlerle daha geniÅŸ kitlelere ulaÅŸmaya çalışıyoruz. Ayrıca sadece mühendisler için oluÅŸturduÄŸumuz AskHilti platformunda sismik ve yangın baÅŸta olmak üzere pek çok konuda içerikler sunuyor, mühendislerin sorularını aynı gün içinde cevaplıyoruz” ÅŸeklinde açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin “en iyi” ve “en mutlu” iÅŸyerlerinden biri

Hilti Türkiye olarak imza attıkları tüm bu baÅŸarıların arkasındaki en önemli itici gücün çalışanları olduÄŸunu vurgulayan Çetinkol, “Yarattığımız güçlü ekosistem sayesinde 2012 yılından beri Türkiye’nin en iyi iÅŸverenleri arasındayız. 2021 yılında Hilti Türkiye çalışanları, Great Place to Work Enstitüsü (GPTW) tarafından yapılan ankette yüzde 91’lik rekor bir skorla Hilti’yi “çalışmak için harika bir yer” olarak tanımladı. 2022 yılında yine GPTW Enstitüsü tarafından gerçekleÅŸtirilen ‘Türkiye'nin En İyi İşverenleri’ araÅŸtırmasında 100-249 çalışan sayılı ÅŸirketler kategorisinde 6. olduk. Ayrıca bu yıl ilk defa gerçekleÅŸtirilen Happy Place to Work araÅŸtırmasında Türkiye’nin En Mutlu İşyerlerinden biri olarak seçildik” dedi.

Erkek yoÄŸun sektörde çeÅŸitliliÄŸi artırmak için çalışıyor

Hilti Türkiye’nin Hilti Global için önemli bir yetenek havuzu olduÄŸunun altını çizen Çetinkol, “Son 4 yılda yaklaşık 50 çalışanımızı baÅŸta Dubai olmak üzere İngiltere, Almanya, LihtenÅŸtayn ve Amerika’ya gönderdik. Çalışanlarımızın bu deneyimleri yine Türkiye’de ya da baÄŸlı olduÄŸumuz META bölgesinde kullanmaları da ÅŸirketimize deÄŸer katıyor. Ben de bu kariyer yolculuÄŸunu deneyimlemiÅŸ kiÅŸilerden biriyim. Ayrıca çeÅŸitliliÄŸe verdiÄŸimiz önem doÄŸrultusunda erkek yoÄŸun inÅŸaat sektöründe kadın temsiliyetini artırmak ve genç kadın mühendis arkadaÅŸlarımızı desteklemek için ‘Satışta kadın’ stajyer programımızı ve ‘Kariyer köprülerinizi Hilti ile güçlendirin’ mentor-menti programlarımızı hayata geçirdik. Hâlihazırda üst yönetimimizin yarısı, tüm çalışanlarımızın ise yüzde 27’si kadınlardan oluÅŸuyor” diye konuÅŸtu.

Hilti tarihindeki en büyük lansmana hazırlanıyor

2023 yılında Hilti tarihindeki en büyük lansmanı Nuron teknolojileri ile yapmaya hazırlandıklarını açıklayan Banu Deniz Çetinkol; “Nuron, Türkiye’de bugüne kadar el aletleri pazarında gerçekleÅŸen en büyük lansman olacak. 70’ten fazla el aletinin aynı akü platformunda, nesnelerin internetini kullanarak birbirleriyle konuÅŸacağının ve bugüne kadar herhangi bir akülü makinada görülmemiÅŸ bir performansla çalışacağının müjdesini veriyoruz. Yeni Nuron platformumuzla müÅŸterilerimizin hem birçok yeni uygulamada akülü makinalar kullanmasını saÄŸlayacak hem makina parkını optimize ederek yatırım maliyetlerini düÅŸürecek hem de sahadaki üretkenliklerini artıracağız. Bütün bu geliÅŸmelerimiz ışığında bu yıl olduÄŸu gibi önümüzdeki yıl da enflasyondan arındırılmış büyümemizin çift haneli ve sektör büyümesinin üzerinde güçlü bir büyüme olacağını öngörüyoruz. 25 yıllık deneyimimiz ışığında sektörümüzde dijitalleÅŸme ve sürdürülebilirlik konularında öncü rolümüzü koruyacağız. Yaptığımız partnerliklerle Türkiye’deki yerel üretimimizi daha da güçlendirirken çalışan sayımızı da artıracağız. Tüm bunları yaparken daha iyi bir gelecek inÅŸa etmek amacımıza sadık kalarak üniversiteler, mühendislik odaları ve sivil toplum kuruluÅŸlarıyla birlikte çalışmayı sürdüreceÄŸiz. Türkiye’de 25 yıl önce baÅŸlayan yolculuÄŸumuza aynı tutkuyla devam ederek imza attığımız projelere yenilerini ekleyeceÄŸiz” diyerek sözlerini tamamladı. 


 

R E K L A M

İlginizi çekebilir...

Kaza Anında Tutulacak Kaza Tespit Tutanağı Kaskoyu Nasıl Etkiler?

Trafik kazaları, sürücüler için beklenmedik ve stresli durumlardır....
25 Nisan 2025

16. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi Başladı

İklimlendirme sektörü teskon+SODEX Fuarı'nda tek çatı altında buluştu...
16 Nisan 2025

ETNA, ISH'da Sürdürülebilir ve Yüksek Verimli Pompa Çözümlerini Dünyaya Tanıttı

Yerli üretimden aldığı güç ile ihracat ve istihdama sağladığı katkıyla Türkiye pompa sektörünün lider firması olan ETNA, 17-21 Mart 2025 tarihleri ara...
26 Mart 2025

 
Anladım
Web sitemizde kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerez (cookie) kullanılır. Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız...

  • Boat Builder Türkiye
  • Çatı ve Cephe Sistemleri Dergisi
  • Enerji & DoÄŸalgaz Dergisi
  • Enerji ve Çevre Dünyası
  • Su ve Çevre Teknolojileri Dergisi
  • Tersane Dergisi
  • Tesisat Dergisi
  • Yalıtım Dergisi
  • YeÅŸilBina Dergisi
  • İklimlendirme Sektörü KataloÄŸu
  • Yangın ve Güvenlik Sektörü KataloÄŸu
  • Yalıtım Sektörü KataloÄŸu
  • Su ve Çevre Sektörü KataloÄŸu

©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Åž. | Sektörel Yayıncılar DerneÄŸi üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.