
Çadır Kentlerde Yangın Önlemlerine Dikkat![]()
Depremin ardından vatandaşlarımızın barınma konusunda yaşamış oldukları sorunlar devam ediyor. Çadıra ulaşamamış çok sayıda vatandaşımız bulunurken, olumsuz hava şartlarının yaratmış olduğu tahribat gösteriyor ki daha korunaklı konteynerlere vatandaşlarımızı taşımamız elzem bir durum. Ülke nüfusunun en fazla olduğu Marmara Bölgesi’nde 1999 yılında meydan gelen deprem sonrası, birçok bölgede yıkıcı depremler beklenirken, Kahramanmaraş depreminde bu kadar hazırlıksız olmak akıl alır gibi değil. Bunca geçen zamanda neden bu alana yatırımlar yeteri kadar yapılmadı ve stoklar doldurulmadı ya da farklı stok alanları oluşturulmadı anlamak mümkün değil. Vatandaşlarımız hayatta kalma mücadelesi verirken amacı afet durumlarında halka destek vermek olan ve 1868 yılına kadar uzanan maziye sahip kurumun çadırları parayla satmasına ise söyleyecek söz bulamıyorum. 1999 depremi sonrası ülke genelinde bazı girişimler oldu, toplanma alanları belirlendi ancak unutulmaması gereken konular çok hızlı bir şekilde hafızalardan silinip gitti. Belirlenen toplanma alanlarında AVM’ler yükseliyor, AFAD tarafından sokak aralarında belirlenen bazı toplanma alanları ise fıkralara konu olabilecek boyutlarda. Çadır ve konteyner kentlerde yer edinebilmiş vatandaşlarımızın ise bu zor koşullarda yeni facialar yaşamamaları için gerekli önlemlerin acilen alınması gerekiyor. Özellikle ısınma ve gıda ihtiyacı için kullanılan gereçler olumsuz sonuçlara neden olabilir. Dergimizin bu sayısında yer verdiğimiz TÜYAK tarafından yapılan açıklama, çadır ve konteynerlarda meydana gelebilecek yangınlara karşı alınması gereken önlemleri detaylı bir şekilde paylaşılıyor. Umarım yetkililer gerekli tüm önemleri ivedilikle alabilirler.
İtfaiye ve sivil savunma ekiplerinin ne kadar önemli görevleri olduğunu deprem sonrasında bir kez daha görmüş olduk. Ekipler günlerce canla başla çalışarak enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için büyük gayret gösterdiler. Her birine ne kadar teşekkür etsek az kalır. Umuyorum ki depremin yaralarını mümkün olan en kısa sürede sarabilir, gelecek olan afetler için daha iyi hazırlanabiliriz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlginizi çekebilir... Endüstriyel Yangınlarda Dikkat Çekici ArtışEndüstriyel tesisler; üretim, depolama, enerji kullanımı ve ağır makine operasyonlarının bir arada yürütüldüğü karmaşık yapılardır.... Akıllı Yangın Söndürme SistemleriDurumsal farkındalık (Situational Awareness - SA) kavramı, özellikle acil müdahale, sanayi, iş sürekliliği ve BT operasyonları gibi kritik sektörlerde... Bolu Faciası ve İhmallerBolu Kartalkaya'da yer alan bir otelde meydana gelen yangın sonrası 78 vatandaşımız yaşamını yitirdi.... |
||||
©2025 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.