
Yeni Bir Başlangıç
DIP Serisi Sirkülatör: Duyar'lı Çözümler Bir Adım Önde
|
Kartalkaya'dan Bir Yıl Sonra: Yangın Güvenliğinde Yetki, Sorumluluk ve Ortak Disiplin![]()
Kartalkaya faciasının üzerinden bir yıl geçti, ancak yangın güvenliği tartışmaları hâlâ güncelliğini koruyor. Özellikle yangın kapıları ve tahliye sistemlerindeki eksiklikler, güvenliğin bütüncül bir sistem yaklaşımıyla ele alınması gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Yangın güvenliğinin sadece ürün değil, sistem bütünlüğü içinde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan ASSA ABLOY Ürün & Pazarlama Direktörü Ceki Bennun, Kartalkaya yangınının yıldönümünde yetki, sorumluluk ve sistem yaklaşımının altını çizdi. Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025’te meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği büyük yangının üzerinden bir yıl geçti. Türkiye’yi yasa boğan facia, yetersiz yangın güvenliği önlemleri ve özellikle tahliye sistemlerindeki eksiklikler nedeniyle bugün hâlâ kamuoyunun ve sektör temsilcilerinin gündeminde yer alıyor. Yangın güvenliği alanında küresel ölçekte faaliyet gösteren ASSA ABLOY’un Ürün & Pazarlama Direktörü Ceki Bennun, Kartalkaya yangınının yıldönümünde yaptığı değerlendirmede, yangın güvenliğinin yalnızca ürün performansı üzerinden değil, yetki, sorumluluk ve sistem bütünlüğü çerçevesinde ele alınması gerektiğine dikkat çekti. Ceki Bennun açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kartalkaya yangınının üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte hayatını kaybedenleri bir kez daha saygıyla anıyorum. Aradan geçen zaman yaşananları unutturmuyor, aksine yangın güvenliği konusunu daha sağlıklı ve yapıcı bir zeminde ele alma sorumluluğunu hepimize hatırlatıyor.
Yangın güvenliği sadece ürün değil, bir sistem meselesi
Belgelendirme, sorumluluğun sınırlarını netleştiriyor
Yangın güvenliği, proje tesliminde bitmiyor
Daha güvenli yapılar için ortak disiplin şart İlginizi çekebilir... Lityum İyon Bataryalarda Yangın Nasıl Başlıyor?Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Görevlisi, Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, son günlerde gündeme gelen elekt... Securitas Türkiye, Enerji ve Maden Segmenti Liderliği'ne Semih Yağcı GetirildiGüvenlik sektörünün önemli oyuncusu Securitas Türkiye'nin Enerji ve Maden Segmenti Liderliği görevine Semih Yağcı getirildi.... Orman Yangınları İş Dünyasının Risk Haritasını DeğiştiriyorAvrupa'da ve Türkiye'de yaşanan son orman yangınları, orman yangınlarının yalnızca mevsimsel bir doğal afet değil, işletmeler ve kritik altyap... |
|||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.