Kapılar, açık konumdan serbest b ırakıl- 5.2.4. Her bir kapının tek elle açılıp kapatımalarında n sonra en fazla 20 saniye labilmesi mümkün olacaktır. içinde kapanmalıdır. Kapıların tam açı k konumdayken ya da kapının açık kalma- 5.2.5. Eğer kapılar kilitlenebiliyorsa, kisını sağlayan bir özelliğin belirlediği bir litleme cihazı 5.2.1'de belirtilen kendi kenkonumdayken kapanma süresi 20±5°C'de dine kapanma yetisini azaltmamalı dı r. bir kronometreyle ölçülmelidir. Eğer kapıyı açık tutma özelliği söz konusuysa, dolabın önündeki alanda sıcaklık 50°C'ye ulaştığında kapılar tamamen kapa nmal ıd ır. Bu amaçla kullanılacak sıcaklıkla bırakma sensörü serbest hava dolaşımının olduğu bir konuma yerleştirilmelidir, böylece hızlı bir şekilde ısınması mümkün olacaktır. 5.2.2. Kapı kapatma gerecinin sıcaklıkla bırakma öğesinin 5.2.1 'de belirtilen şartlara uyduğu, üreticinin uygunluk ilan ı ile onaylanmalıd ır. 5.3. Yan ve Arka Duvarlar Dolabın yan ve arka duvarları aynı kalınl ıkta ve benzer yapıda olmalıdır. 5.4. Havalandırma 5.4.1. Dolaplar, bir havalandırma sistemine bağlanmayı mümkün kılacak şekilde, temiz hava giriş ve kirli hava çıkış açıklıklarıyla donatılmış olmalıdır. Not 1: Güvenli depolama dolaplarının atık hava sistemlerine bağlanmasına ilişkin ulusal düzenlemelere dikkat edilmelidir. Kapılar kapalıyken havalandırmanın ça5.2.3. Kapılar ve etraflarındaki bölge, ka- lıştığı bir dolapta bir saatte dolap hacimpıya sıkışmaya bağlı yaralanma riskinin sel kapasitesinin en az 10 misli hava deasgari düzeyde tutulacağı şekilde tasar- ğişimi sağlanmalı, basınç düşmesi ise lanmalıdır. Kapıların kapanmasından kay- 150 Pa'yı geçmemelidir. Havalandırma olarak kapanmasına engel olmamalıdır. naklanan yaral anmaları asgari düzeye sistemi, dolabın içinde dışında olduğun- Bu durum görsel incelemeyle test edilindirmek için ana kapanma kenarı ve kar- dan daha düşük bir basıncı muhafaza melidir. şısı ndaki kenar arasındaki statik güç 100 etmelidir. Havalandırma, dolabın toplama N'yi aşmamal ıd ır. tepsisinin hemen üstünde etkili olmal ıd ı r. Not: Daha iyi havalandırma için delikli IYANGIN ve GÜVENLiK SAYI 98 11 O raflar faydal ı olabilir. Bu özellikler, dolap boşken deliklerin görsel olarak incelenmesi ve hava al ışverişi En yüksek rafın yerden yüksekliğ i 1,75 ile basınç düşüşünün ölçülmesi aracıl ı - metreyi geçmemelidir. ğıyla test edilecektir. 5.6. Dökülen Sıvıları Not 2: Kokunun azaltılması için 10h·1'den Toplama Tepsisi daha büyük bir hava alışverişi oranı gerekli olabilir. 5.4.2. İçeri giren ve dışarı atılan hava için kullanılan havalandırma delikleri 70 ±1O °C'lik bir sıcakl ığa maruz kaldığında otomatik olarak kapanma lıd ı r. 5.5. Raflar Raflar ve bağlantıları emici olmayan bir malzemeden yapılmış olmalı, kullanıcı bilgisinde sunulacak (bkz. madde 7) yükü taşıyabilmeli ve Ek A'ya göre, test s ı cak lı ğında herhangi bir bozunuma uğramamal ı d ı r. Raflar kap ıları n otomatik Dökülen sıvıları toplamak için en düşük depolama seviyesinin altına bir tepsi yerl eşti ril me l idi r. Tepsi, daha yüksek raflardan dökülecek sıvıların toplanmasını sağlayacak şekilde tasarlanmalıdır. Tepsinin taşıma kapasitesi kabinde depolanan bütün kapların hacminin en az % 10'u ya da en büyük kabın hacminin % 110'u olmal ıdı r, bunlardan hangisi daha büyükse o seçilmelidir. Bu hacme_kadar olan bütün döküntüler ya da yoğuşmalar tepsi içinde tutu lmal ı dır. Bu durum, kullanıcı bilgisiyle kıyaslanarak ya da bir şüphe olması halinde tepsi kapasitesi ölçülerek test edilmelidir.
RkJQdWJsaXNoZXIy MTcyMTY=